SRhF & Eftersöksakademin

 

Lagtävling Nynäshamn, 16-17 okt, 2009

Bilder    Resultat

Noomi och Freya på lydnads-stationen

Så var då 2009 års lagtävling över. I år ägde lagtävlingen rum i Nynäshamn och boendet var förlagt på Lövhagens vandrarhem. Det var sex lag som deltog med fyra hundförare i varje lag inklusive en lagledare/gruppchef. Deltagarna kom från olika delar av landet och det var nästan bara ”gamla rävar”som deltog, vilket gjorde att vi kunde ha en hög nivå på varje station.

Lagtävlingen inleddes på fredagkvällen med en sökstation inne på oljeraffinaderiet i Nynäshamn. Då sattes tre av lagen i arbete på respektive sektion och de tre återstående lagen satt då i karantän. När de första tre lagen var klara med sitt arbete gick de in i karantän och de andra tre lagen genomförde sitt sökarbete.

Sen fortsatte tävlingen på lördagen med ytterligare 6 stationer; fem stationer var förlagda till Cementas gamla anläggning i Stora Vika och en sjöräddningsstation i Nynäshamn.

Sex stationer av totalt sju stationer var sökstationer och den sjunde var en arbetslydnadsstation. Samtliga lag gjorde ett bra arbete och humöret var på topp i alla lag under hela tävlingen. Det som bedömdes på sökstationerna var strategi, ordermottagning, sök i byggnad/skog/ruin/sjö, figuranter, omhändertagande av figurant, avrapportering, samarbete inom gruppen och säkerhetstänkande.

Stort grattis till Lag Facit som vann Svensk Räddningshundförarförenings lagtävling 2009!

Jag vill tacka Larry Aletorn, Marianne Neidhardt, Peter Norén, Birgitta Kornberg, Eva Lundell, Annika Klingvall, Tony Jacobsson, Lasse Jonsson, Anette Sandström och Kristina Sandberg som stationsansvariga/bedömare och i övrigt behjälpliga inför och under lagtävlingen.

Jag vill också rikta ett jättetack till Svenska Blå Stjärnan för att ni ställde upp med figuranter för utan figuranter blir det ingen lagtävling.

Jag vill också rikta ett jättetack till Lövhagens Camping för boendet och jättebra service, samt ett jättetack till Bewi Dog och Lantmännen/Doggy för att ni sponsrade lagtävlingen med hundfoder och annat till prisbordet.

Sist men inte minst vill jag rikta ett jättetack till Sjöräddningen i Nynäshamn och brandstyrkan på Nynäs Petroleum för att vi kunde förlägga två av våra stationer hos er och med er hjälp.

Hälsningar

Hasse Stierna